Kampioenschap tip top watertap

Herman Verbruggen, peter van drinKraantjeswater, daagt jullie uit!

Strijd mee voor het kampioenschap voor de beste, coolste of leukste watertap. Maak van die saaie drinkwaterfontein of keukenkraan een ‘tip top watertap’ voor alle leerlingen van de school! 

Hoe neem je deel? 

  • Trommel leerlingen, leerkrachten, de klusjesman van de school en zelfs de directeur op.
  • Verzamel zoveel mogelijk materialen die stof liggen te vergaren in de kelder van de school, op zolder bij alle ouders of in de kringwinkel. Koop niets nieuws aan maar recycleer!
  • Knutsel er samen op los, laat jullie creativiteit de vrije loop en maak van die saaie drinkwaterfontein of keukenkraan een ‘tip top watertap’ voor alle leerlingen van de school!

Hoe kan je winnen?

  • Leerlingen bouwen actief mee.
  • Creativiteit, hergebruik, duurzaamheid staan centraal zonder aan downcycling te doen (= dingen maken met afval dat eerst perfect gesorteerd kon worden en na de actie bij het grofvuil moet).
  • De watertap werkt en is handig in gebruik.
  • De school is een Kraantjeswaterschool (heeft het charter ondertekend en is goedgekeurd). Meer info.

Er zijn bovendien leuke prijzen te winnen. Jouw school kan 100 drinkflessen of een duurzame picknickbank in de wacht slepen. 50 leerlingen kunnen op uitstap naar waterdoecentrum Hidrodoe. En elke school die deelneemt… heeft een hippe watertap! 

Wees snel, want je hebt maar tijd tot 31 mei 2019 om jullie creatie in te zenden. Op 5 juni, Wereldmilieudag, worden de winnaars bekend gemaakt!

Motiveer jouw leerlingen om deel te nemen met dit oproepfilmpje van Herman.

Hebben jullie een tip top watertap gemaakt? Vul dan onderstaande gegevens in:

 
Algemene gegevens
Kampioenschap tip top watertap
Upload hier foto’s van jullie tip top watertap (max. 5)

Heb je een filmpje? Zet dan de Youtube-link in de omschrijving of mail het bestand door via WeTransfer naar info@drinkraantjeswater.be