Het project

Herman VerbruggendrinKraantjeswater is een van oorsprong Limburgs project dat is opgestart in 2009. De afvalintercommunale Limburg.net en De Watergroep hebben dit project een tijdlang voortgezet.

In 2016 werd het project uitgebreid naar andere provincies in Vlaanderen (met name Vlaams-Brabant, West- en Oost-Vlaanderen). De huidige partners zijn de afvalintercommunale Limburg.net en de watermaatschappij De Watergroep.

Kraantjeswater is gezond, goedkoop en het meest milieuvriendelijke drankje dat er bestaat. Er komt geen verpakkingsafval of transport aan te pas en het is een product van topkwaliteit. Kraantjeswater wordt op meer dan 60 punten gecontroleerd en is daarmee zelfs het strengst gecontroleerde voedingsmiddel. De kraan opendraaien volstaat dus om fris en lekker drinkbaar water te hebben. En dat 24 op 24 uur, 7 dagen op 7!

Het doel van drinKraantjeswater is dan ook om jong en oud te overtuigen om water van de kraan te drinken.

Ook Herman Verbruggen draagt hieraan graag zijn steentje bij. Sinds 2016 is hij peter van het project en laat hij zijn ‘chocomelkske’ staan voor water van de kraan.

Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld om kraantjeswater te drinken. Met mijn enthousiasme en mijn bekende kop hoop ik kinderen én volwassenen te overtuigen van de kwaliteit en de voordelen van kraantjeswater, in de hoop dat ze andere dranken wat vaker aan de kant laten staan. Je hoeft gewoon maar de kraan open te draaien voor vers en lekker drinkwater, op eender welke moment van de dag. Ik heb zelf gezien dat dit niet overal ter wereld evident is. Ik vind het te gek voor woorden dat wij Belgen sleuren met flessenwater, terwijl kraantjeswater even gezond en veel goedkoper is. Bovendien is kraantjeswaterhet milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat. Geen enkele reden dus om het niet te drinken!