De voordelen van kraantjeswater

Win-winsituatie

Door kraantjeswater te schenken aan jouw werknemers kun je als werkgever heel wat besparen op afval en elektriciteit. Denk maar aan de vele plastic of glazen flessen en het elektriciteitsverbruik bij frisdrankautomaten. Als bedrijf vraagt het een minimale inspanning, maar je maakt wel dubbel winst: financieel, voor het milieu én in kwaliteit.  

Gefocust werken

Kraantjeswater is ook gezond. Het wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel. Bovendien heeft Brits onderzoek aangetoond dat water drinken de hersenen aanscherpt waardoor werknemers zich beter focussen op hun taken. Niets dan voordelen dus!

Drinkwater op de werkvloer

Wist je dat werkgevers in België wettelijk verplicht zijn om drinkwater ter beschikking te stellen voor werknemers? Dit kan heel eenvoudig door één of meerdere watertappunten te voorzien op de werkvloer. Eventueel kun je als werkgever jouw werknemers karaffen, drinkflessen of herbruikbare bekers aanbieden om kraantjeswater te drinken. Daarnaast kun je bij vergaderingen en evenementen ervoor kiezen om kraantjeswater aan te bieden.