De voordelen van kraantjeswater

Niets dan voordelen

Kraantjeswater is…

Voordelen kraantjeswater

Maak dubbele winst

Kraantjeswater is niet alleen het gezondste, maar ook het meest milieuvriendelijke drankje dat er bestaat. Flessenwater en andere dranken in blik, brik of plastic verpakking zijn 10.000 keer slechter voor het milieu. Productie en transport eisen veel grondstoffen op, en de afvalberg aan petflessen groeit steeds aan. Kraantjeswater daarentegen wordt zonder afval en transport in geleverd en kost je bovendien geen elektriciteit. Door kraantjeswater te schenken aan de leden kan een vereniging besparen op afval en elektriciteit. Een minimale inspanning kan dus een maximale besparing opleveren. Én je spaart er het milieu mee.

Hoe draag ik als vereniging mijn steentje bij?

Je zou als vereniging kunnen investeren in karaffen of herbruikbare bekers of drinkflessen en zo de leden stimuleren om kraantjeswater te drinken. Daarnaast kun je ook bij vergaderingen, evenementen… kraantjeswater aanbieden als alternatief voor flessenwater.

Gebruik regenwater waar mogelijk. Voor de jaarlijkse carwash die geld in de spaarkas moet brengen, bij waterspelletjes of om de toiletten door te spoelen. Je zal merken dat dit een heel verschil maakt.