Scholen, droom alvast van de titel ‘Kraantjeswaterschool van het jaar 2017-2018’

Vrije basisschool De Horizon uit Koolskamp kreeg de allereerste titel voor het schooljaar 2016-2017. Naast de award kregen ze ook een heus kraantjeswaterfeest. Natuurlijk hebben we voor 2018 ook iets in petto.

04-09-17, 10.15u

Sfeerbeeld kraantjeswaterschool van het jaar 2017In De Horizon is kraantjeswater sinds 1 september 2017 de enige toegelaten drank op school, maar de school ging nog een stapje verder om haar leerlingen op een enthousiaste manier bewust te maken van de voordelen van kraantjeswater. Naast verschillende didactische lespakketten waarbij kinderen aan de hand van verschillende thema’s, proefjes en liedjes, bewust leren omgaan met water, ontwierp de school in samenwerking met enkele laatstejaarsstudenten BAKO (bachelor kleuteronderwijs) van VIVES Tielt een interactieve watermuur waarbij de kringloop van het water werd uitgelegd én tegelijk aandacht werd besteed aan waterverspilling. Ook creëerde ze een eigen mascotte ‘druppeltje’ en een eigen waterbar, waar kinderen uit het eerste leerjaar tijdens de speeltijd kraantjeswater uitdelen aan de kleuters.

Denk alvast na welke extra stappen jouw school kan ondernemen om kraantjeswater te promoten bij leerlingen.

Hier vind je enkele voorbeeldacties van andere scholen die leerlingen stimuleren om kraantjeswater te drinken. We geven ook een lijst mee met enkele belangrijke data als inspiratie voor de school om een actie rond te organiseren:

  • 10 oktober 2017: Dag van de duurzaamheid
  • 7 januari 2018: Wereldgezondheidsdag
  • februari 2018: Tournée Minérale (kies voor kraantjeswater)
  • 22 maart 2018: Wereldwaterdag
  • 22 april 2018: Dag van de Aarde
  • 5 juni 2018: Wereldmilieudag
  • 8 juni 2018: Wereldoceanendag

Alle kraantjeswaterscholen krijgen tijdig een herinnering met meer informatie. Succes!


Terug naar nieuwsoverzicht