Staat er dit jaar kraantjeswater op de feesttafel?

80% van de Vlamingen drinkt (soms) kraantjeswater. Dat blijkt uit een marktonderzoek van het project drinKraantjeswater. En toch schenkt bijna de helft (45%) van alle kraantjeswaterdrinkers flessenwater als er bezoek is. 

21-12-17, 12.01u

Redenen genoeg nochtans om voor kraantjeswater te kiezen. Kraantjeswater is in tegenstelling tot flessenwater veel milieuvriendelijker en goedkoper (€0,005/liter). Ook wat de kwaliteit betreft moet kraantjeswater niet onderdoen: het is minstens even gezond.

80% van de Vlamingen draait de kraan weleens open voor een fris glaasje water omwille van deze redenen:

Drink jij kraantjeswater, en waarom?

Waarom drinkt men dan geen kraantjeswater? Dat blijkt voornamelijk een gewoonte te zijn. Maar liefst 72% van alle respondenten die geen of weinig kraantjeswater drinken, heeft altijd flessenwater in huis. 36% vertrouwt het product niet. Ten onrechte, want kraantjeswater wordt dagelijks op meer dan 60 parameters getest en is daarmee zelfs het strengst gecontroleerde voedingsproduct in Vlaanderen.

Door kraantjeswater te drinken en andere dranken wat vaker aan de kant te laten staan, maak je driedubbel winst: voor je gezondheid, het milieu én voor je eigen portemonnee. 

Een gouden tip tijdens deze (feestelijke) winterdagen

In de winter durven we het belang van voldoende water drinken wel eens uit het oog te verliezen. En toch: de buitenlucht wordt droger en dat maakt hydratatie net belangrijk. Drink ook als je denkt dat je geen dorst hebt. Gewoon een draai aan de keukenkraan volstaat!

En… vermijd een kater: drink straks tussen de bubbels en de wijn voldoende kraantjeswater. Water bestrijdt de uitdroging en zorgt ervoor dat de alcohol je lichaam sneller kan verlaten. Zet die karaf kraantjeswater dus al maar klaar!

Terug naar nieuwsoverzicht