Meer dan 80 gemeenten kiezen voor water van de kraan

Eind april en begin mei engageerden heel wat steden en gemeenten uit de provincies Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen en Limburg zich voor water van de kraan. Zij ondertekenden het gemeentecharter van drinKraantjeswater in aanwezigheid van Herman Verbruggen, peter van het project. Met dit charter wil het project steden en gemeenten een duwtje in de rug geven om een gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving te creëren.

07-05-18, 16.45u

Met de ondertekening van het kraantjeswatercharter engageren de steden en gemeenten zich o.a. om in de gemeentelijke gebouwen enkel kraantjeswater te schenken als niet-bruisend water, verpakkingsafval te voorkomen door het gebruik van een hervulbare drinkfles, drinkbeker (of alternatief) te stimuleren en het drinken van kraantjeswater zoveel mogelijk te promoten bij medewerkers, inwoners, scholen, lokale bedrijven en verenigingen.

De gemeenten kiezen hiermee resoluut voor een gezond en milieuvriendelijk drankbeleid. 'Voortaan zie je geen water in plastieken of glazen flessen meer in het gemeentehuis, maar kraantjeswater in karaffen. Kraantjeswater is veel voordeliger, voor het milieu én financieel', klinkt het bij de gemeenten.

In totaal ondertekenden meer dan 80 gemeenten uit Vlaanderen het charter. Ontdek alle kraantjeswatergemeenten hier

Terug naar nieuwsoverzicht