Kraantjeswater, een luxe in huis!

Op 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons waterverbruik. Drink jij wel eens kraantjeswater?

21-03-19, 17.29u

Drink jij wel eens kraantjeswater?

Waarom zou je het niet doen? Het is het milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat. Het wordt zonder transport en zonder verpakking bij jou thuis geleverd. Bovendien is kraantjeswater gezond. Het wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel in Vlaanderen.

Luxe in huis

Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. Wij Belgen hebben meer geluk. Hier is kraantjeswater een gezond en ecologisch alternatief voor andere dranken. En het is elke dag, 24 uur op 24, beschikbaar. Met een draai aan de keukenkraan les je je dorst!

En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. Terwijl kraantjeswater drinken veel voordeliger is. Zowel voor onze eigen portemonnee als voor het milieu.

En jij?

Laat jij flessenwater en andere dranken voortaan wat vaker aan de kant staan?

Ga ook met jouw school, gemeente, vereniging, organisatie of horecazaak het engagement aan om meer kraantjeswater te drinken! Onderteken het Kraantjeswatercharter en geniet van de voordelen!

Terug naar nieuwsoverzicht