Meer dan 400 leerlingen vieren Wereldwaterdag met De Watergroep

22 maart is Wereldwaterdag. Meer dan 400 leerlingen uit het vijfde leerjaar kwamen langs voor een interactieve dag in de waterproductiecentra Kluizen en De Gavers. Medewerkers van De Watergroep legden aan hen uit hoe oppervlaktewater omgezet wordt in drinkwater. Ook drinKraantjeswater was van de partij.

25-03-19, 08.33u

Wereldwijd wordt op 22 maart Wereldwaterdag gevierd om het belang van water onder de aandacht te brengen. Om deze dag ook bij de jonge generatie te introduceren heeft De Watergroep 195 leerlingen uit Harelbeke uitgenodigd in het waterproductiecentrum De Gavers en 225 leerlingen uit Evergem in het waterproductiecentrum Kluizen. Medewerkers van De Watergroep legden aan de leerlingen uit hoe oppervlaktewater omgezet wordt in drinkwater.

Via een fotozoektocht leerden de kinderen hoe het drinkwater dat bij hen thuis uit de kraan komt, gezuiverd wordt in het waterproductiecentrum. Bij de verschillende haltes op hun route stond een medewerker van De Watergroep klaar om hen uitleg te verschaffen over alle stappen van het productieproces. Aan de hand van proefjes konden de kinderen zelf ervaren hoe drinkwater gemaakt wordt. Zo vertrokken ze bij het startpunt met 'vervuild' water en eindigden ze met drinkwater dat ze zelf gezuiverd hadden.


In Kluizen was ook Herman Verbruggen, peter van het project drinKraantjeswater, aanwezig. ‘Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld om kraantjeswater te drinken’, legt Verbruggen uit. ‘Kraantjeswater is een gezond en ecologisch alternatief voor andere dranken en het voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Met een draai aan de keukenkraan les je je dorst. Zo gemakkelijk! En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. Gek toch? Zeker als je weet dat kraantjeswater zowat 200 keer goedkoper is dan flessenwater. Ik wil mijn steentje bijdragen om aan dat bewustzijn iets te veranderen.’

Bekijk hier de aftermovie:

 

Terug naar nieuwsoverzicht