Tap buitenkranen en drinkfonteintjes af

Het wordt kouder. Drinkwatertappunten die buiten staan, kunnen dit niet altijd goed verdragen. Tap buitenkranen en drinkfonteintjes nu al af en voorkom vorstschade!

15-11-19, 14.01u

De kranen die je minder vaak gebruikt, bevinden zich vaak buiten of in de kelder. Deze kranen en leidingen maken een veel grotere kans op bevriezing. Als ze kapot gaan komen daar hoge kosten bij kijken. Daarom is het aan te raden om ze tegen de kou te beschermen. 

Hoe doe je dit?

Draai eerst de stopkraan dicht en draai daarna het groene, blauwe of zwarte kraantje dat eronder zit, open. Er loopt nu al een klein beetje water uit. Draai dan de buitenkraan open: de rest van het water loopt er nu uit. Dit betekent dat je kraan afgetapt is. De kans dat de kraan zal bevriezen, is nu veel kleiner.

Bescherm drinkfonteintjes

Staat er een drinkwaterfontein buiten of in een onverwarmde ruimte? Bij winterweer is het aangeraden om het toestel af te sluiten en nadien het resterende water af te tappen. Raadpleeg zeker ook de handleiding van de drinkfontein voor andere preventieve maatregelen. Sommige toestellen hebben een vorstbeveiliging.

Bescherm ook leidingen en de watermeter tegen de vorst

Tijdens de vorstperiode kunnen ook leidingen en de watermeter het koud krijgen. Voorkom schade door ze te beschermen. Hoe je dat doet, lees je op de website van De Watergroep

 

Terug naar nieuwsoverzicht