Herman Verbruggen bekroont B.C. Gems als 'Kraantjeswaterkampioen'

drinKraantjeswater lanceerde dit najaar een kraantjeswatercharter voor sport- en jeugdverenigingen, met bijhorende wedstrijd om ‘Kraantjeswaterkampioen’ te worden. Bijna 100 sport- en jeugdverenigingen ondertekenden dit charter, maar er kan maar één vereniging dé Kraantjeswaterkampioen zijn en dat is Basketbalclub B.C. Gems uit Diepenbeek! Zij kregen op zondag 22 december bezoek van Herman Verbruggen, die de wedstrijd mee heeft gefloten en de award en gepersonaliseerde sportdrinkflessen overhandigde. Ook de burgemeester van 'Kraantjeswatergemeente' Diepenbeek, Rik Kriekels, was van de partij.

23-12-19, 10.05u

Het project drinKraantjeswater heeft charters en acties op maat voor verschillende doelgroepen, en sinds dit najaar dus ook voor sport- en jeugdverenigingen. “Met dit charter en de bijhorende wedstrijd via social media willen we verenigingen een duwtje in de rug geven om te kiezen voor kraantjeswater als nummer 1-drank. Verenigingen kunnen zo, zonder al te grote inspanningen te leveren, hun steentje bijdragen om de plastic afvalberg te verminderen. En door kraantjeswater te drinken sparen ze niet alleen het milieu, maar ook heel wat euro’s”, aldus Herman Verbruggen, peter van het project. “Ik draag op mijn beurt graag mijn steentje bij. De winnende vereniging mocht kiezen waarvoor ze mij zouden inzetten. En nu speel ik scheidsrechter op een van de wedstrijden van B.C. Gems. Ik hoop dat ik niet mis in de puntentelling van de wedstrijd, maar ik weet in elk geval dit: scoren, dat doe je met kraantjeswater!”

       

Van de meer dan 100 verenigingen die het charter tekenden gingen een tiental sport- en jeugdverenigingen nog een stapje verder. Zij toonden met een leuk filmpje aan hoe zij afscheid namen van flessenwater. B.C. Gems Diepenbeek kwam als winnaar uit de bus en mag zich nu 'Kraantjeswaterkampioen’ noemen. Chiro Malderen en Scouts Sint-Michel / Anne Frank uit Hasselt staan op plaats twee en drie en kregen ook gepersonaliseerde drinkflessen en draagkratten. 

Het bestuur van B.C. Gems besliste vorige zomer al om plastic flessenwater te bannen uit de club. Jean-Marie Neven, voorzitter van B.C. Gems Diepenbeek, legt uit waarom: “We hadden de intentie om aan Sinterklaas voor alle jeugdspelers een drinkfles te vragen toen we plotseling de oproep van Herman Verbruggen zagen om ‘Kraantjeswaterkampioen’ te worden. Waarom willen wij ons inzetten om kraantjeswater te gebruiken tijdens onze sportactiviteiten? Uiteraard uit milieuoverwegingen. Elk jaar hadden wij een berg afval aan plastic flessen. Veel flessen werden ook maar half leeggedronken. Maar ook de praktische kant bleek een besparing te zijn: er is nu geen werk of vervoer meer nodig om de stock met flessenwater elke maand aan te vullen. Bovendien is kraantjeswater drinken gezond tijdens het sporten. Wetenschappers hebben aangetoond dat jongeren tijdens het sporten alleen water nodig hebben om voldoende te hydrateren. Alle soorten energiedranken zijn op dat ogenblik overbodig. Wij vinden dat we als club ook een opvoedende taak hebben naar onze jongeren en bannen elke andere soort drank tijdens de sportactiviteiten.”

Bekijk meer foto's en filmpjes op onze Facebookpagina.

 

Terug naar nieuwsoverzicht