drinKraantjeswater duikt in Kraanwater

Het project drinKraantjeswater vaart sinds januari 2020 onder dezelfde vlag als de Kraanwatercampagne van AquaFlanders, de federatie van alle Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders. Van een frisse nieuwjaarsduik gesproken!

10-01-20, 14.15u

De hashtag #ikdrinkkraanwater betekende het startschot van een meerjarencampagne vanuit de Vlaamse watersector. De campagne promoot kraanwater als een kwaliteitsvolle dorstlesser en zet in op sensibilisering rond duurzaam watergebruik. Het scholencharter werd al overgenomen in het najaar van 2019. Boegbeelden van de campagne zijn Tom Waes en Herman Verbruggen. Ook zij hebben hier iets over te zeggen:

De waarde van Kraanwater

Kraanwater is een sensibiliseringscampagne over de waarde van kraanwater en duurzaam watergebruik. Eigenlijk wil AquaFlanders ertoe komen dat het vanzelfsprekend wordt dat het water uit de kraan drinkwater is en dat we bijgevolg in vraag gaan stellen of het wel logisch is om dit waardevolle kraanwater te gebruiken om het gazon te besproeien of het toilet door te spoelen bijvoorbeeld. Voor dergelijke toepassingen kunnen alternatieven zoals regenwater ingeschakeld worden.

Partners van Kraanwater

AquaFlanders is de federatie van alle Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders. Dat zijn:

Blijf op de hoogte en volg Kraanwater

 

In 2020 zal Kraanwater verschillende doelgroepen aanspreken met acties op maat. Hou vooral de website in het oog en volg Kraanwater op social media.

Terug naar nieuwsoverzicht