Groot nieuws: nieuw scholencharter gelanceerd!

Groot nieuws! Het scholencharter van drinKraantjeswater werd vernieuwd. Maar dat is niet alles: vanaf nu kunnen àlle Vlaamse scholen intekenen op het charter. Het nieuwe scholencharter van Kraanwater wordt gelanceerd met alle Vlaamse waterbedrijven samen, onder de federatie AquaFlanders.

08-11-19, 10.23u

Wil jouw school inzetten op een duurzaam watergebruik en op het promoten van kraanwater als een waardevolle dorstlesser? Dan kan je rekenen op de steun van de Vlaamse waterbedrijven om je engagement waar te maken en je projecten en acties in de spotlights te zetten.

Wanneer jouw school dit charter ondertekent, zullen we niet enkel nauwgezet toezien op de waterkwaliteit op jouw school, je krijgt bovendien een pakket posters, banners en een kraanwaterbordje, waarmee je je kenbaar kan maken als kraanwaterschool. Als Kraanwaterschool krijg je ook korting bij een bezoek aan waterdoecentrum Hidrodoe! En last but not least: via een digitaal platform kan je als deelnemende school jouw kraanwateracties en -projecten in de kijker zetten. Zo kan je niet enkel je acties delen met het grote publiek en andere scholen inspireren, maar kan je ook aanspraak maken op de titel van “Kraanwaterschool van het jaar”!

Onderteken het Kraanwatercharter en geniet van de voordelen!*
*Doe dit ook als je als school het charter van drinKraantjeswater al ondertekende. 

Surf naar www.kraanwater.be voor alle informatie.

Wie is AquaFlanders?

Het scholencharter van Kraanwater kadert in een grotere sensibiliseringscampagne over de waarde van kraanwater. Eigenlijk wil AquaFlanders - de federatie van alle Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders - ertoe komen dat het vanzelfsprekend wordt dat het water uit de kraan drinkwater is en dat we bijgevolg in vraag gaan stellen of het wel logisch is om dit waardevolle kraanwater te gebruiken om het gazon te besproeien of het toilet door te spoelen bijvoorbeeld. Voor dergelijke toepassingen kunnen alternatieven zoals regenwater ingeschakeld worden.

Terug naar nieuwsoverzicht