Nieuwsoverzicht

Zomer: drink voldoende water maar verspil niet

Eindelijk zomer! Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen op zonnige (en minder zonnige) dagen. Denk hierbij aan het milieu en kies voor water van de kraan. Water is een kostbaar goed, dus ga er extra spaarzaam mee om.

Lees meer
Sfeerbeeld kraantjeswater

Opgelet, kranen doorspoelen na vakantie!

Terug van vakantie? Spoel bij thuiskomst de kranen door! Wanneer kraantjeswater langere tijd stilstaat in leidingen, loopt de kwaliteit wat terug. 

Lees meer
Sfeerbeeld kraan

Vrije basisschool De Horizon, Arkorum 15 uit Koolskamp wordt ‘Kraantjeswaterschool van het jaar’

Meer dan 200 scholen ondertekenden het scholencharter. Vandaag kiest drinKraantjeswater de allereerste ‘Kraantjeswaterschool van het jaar’. Deze school wordt beloond voor de inspanningen die zij levert om het drinken van kraantjeswater te promoten bij haar leerlingen. Herman Verbruggen, peter van het project, overhandigde de award.

Lees meer
Sfeerbeeld De Horizon

Hoeveel liter water moeten we nu eigenlijk drinken?

Water. We hebben het allemaal nodig. Wie genoeg water drinkt functioneert beter en het is goed voor je gezondheid. Maar hoeveel liter water drinken we nu best per dag?

Lees meer
Sfeerbeeld water drinken

Gemeentelijke basisschool (GBS) Molenstede krijgt drinkwatertappunt van Herman Verbruggen

Naar aanleiding van Wereldwaterdag op 22 maart lieten de leerlingen van GBS Molenstede van zich horen. Dankzij hun zelfbedachte waterslogans wonnen zij de Wereldwaterdagwedstrijd van drinKraantjeswater. Herman Verbruggen, peter van het project, onthult op 20 april het welverdiende drinkwatertappunt.

Lees meer
Sfeerbeeld GBS Molenstede

Water leeft in kraantjeswaterscholen

Heel wat scholen organiseerden in het kader van Wereldwaterdag originele acties om kinderen bewust te maken van de voordelen van kraantjeswater.

Lees meer
Sfeerbeeld kraantjeswater leeft

Herman Verbruggen klinkt met leerlingen van De Zonnebloem (Lummen) op een gezond 2017

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Heel wat scholen hebben het goede voornemen om kraantjeswater te promoten bij hun leerlingen. Gemeentelijke lagere school De Zonnebloem uit Lummen geeft op dit vlak al langer het goede voorbeeld. Daarom trakteert Herman Verbruggen de leerlingen van De Zonnebloem op 20 januari op een gezonde nieuwjaarsreceptie!

Lees meer
Sfeerbeeld De Zonnebloem

Shop voor charterscholen

Kraantjeswater is het meest milieuvriendelijke drankje én het strengst gecontroleerde voedingsproduct. En het is verkrijgbaar tegen een spotprijs, in vergelijking met flessenwater of andere dranken. Met een coole drinkfles (gevuld met kraantjeswater) kunnen leerlingen op elk moment van de dag hun dorst lessen én dragen ze hun steentje bij aan het milieu.

Lees meer
Sfeerbeeld shop

Op een gezond en gelukkig 2017

drinKraantjeswater wenst je alvast een gezond en gelukkig nieuwjaar! Bekijk hier onze kerstwensen.

Lees meer
Sfeerbeeld gezond 2017

Scholencharter. In 2017: allemaal aan de kraan!

De Gemeentelijke Basisschool Het Beverbos in Lichtervelde tekende op 29 september 2016 als eerste het nieuwe scholencharter van drinKraantjeswater. De lancering van het nieuwe charter was een succes. 

Lees meer
Bordje scholencharter
Vorige - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - Volgende