Het project

drinKraantjeswater duikt in Kraanwater

Het project drinKraantjeswater vaart vanaf januari 2020 onder dezelfde vlag als de Kraanwatercampagne van AquaFlanders.

De hashtag #ikdrinkkraanwater betekende het startschot van een meerjarencampagne vanuit de Vlaamse watersector. De campagne promoot kraanwater als een kwaliteitsvolle dorstlesser en zet in op sensibilisering rond duurzaam watergebruik. Boegbeelden van de campagne zijn Tom Waes en Herman Verbruggen

ikdrinkkraanwater

De waarde van Kraanwater

Kraanwater is een sensibiliseringscampagne over de waarde van kraanwater en duurzaam watergebruik. AquaFlanders wil dat we het vanzelfsprekend vinden dat het water uit de kraan drinkwater is en dat we bijgevolg in vraag gaan stellen of het wel logisch is om dit waardevolle kraanwater te gebruiken om het gazon te besproeien of het toilet door te spoelen bijvoorbeeld. Voor dergelijke toepassingen kunnen we alternatieven zoals regenwater gebruiken.

Partners van Kraanwater

AquaFlanders is de federatie van alle Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders:

Blijf op de hoogte en volg Kraanwater

In 2020 zal Kraanwater verschillende doelgroepen aanspreken met acties op maat. Hou vooral de website in het oog en volg Kraanwater op sociale media.

Ontstaan van drinKraantjeswater

drinKraantjeswater is een van oorsprong Limburgs project dat is opgestart in 2009. De afvalintercommunale Limburg.net en De Watergroep hebben dit project een tijdlang voortgezet.

In 2016 werd het project uitgebreid naar het volledige verzorgingsgebied van De Watergroep (delen van Vlaams-Brabant, West- en Oost-Vlaanderen).

Het doel van drinKraantjeswater was om jong en oud te overtuigen om water van de kraan te drinken. Kraanwater is gezond, goedkoop en het meest milieuvriendelijke drankje dat er bestaat. Er komt geen verpakkingsafval of transport aan te pas en het is een product van topkwaliteit. Kraanwater wordt op meer dan 60 punten gecontroleerd en is daarmee zelfs het strengst gecontroleerde voedingsmiddel. De kraan opendraaien volstaat dus om fris en lekker drinkbaar water te hebben. En dat 24 op 24 uur, 7 dagen op 7! 

Ook Herman Verbruggen draagt hieraan graag zijn steentje bij. Sinds 2016 is hij peter van het project en laat hij zijn ‘chocomelkske’ staan voor water van de kraan.