Nieuwsoverzicht

Hoe werkt een watertoren? Ontdek het via dit proefje.

Op zondag 26 november is het Wetenschapsdag. Ook bij het maken van kraantjeswater speelt wetenschap een belangrijke rol. Ontdek bijvoorbeeld via dit proefje hoe een watertoren werkt.

Lees meer
sfeerbeeld wetenschap

De Sint geeft 5 verrassingspakketten van drinKraantjeswater weg!

Naar goede gewoonte organiseren wij onze jaarlijkse Sintactie. Neem deel en maak kans op 1 van de 5 verrassingspakketten! 

Lees meer
sfeerbeeld Sintactie

Herman Verbruggen op Kids Climate Conference

Ruim 150 kinderen bogen zich samen met Herman Verbruggen over de klimaatproblemen op de vijfde editie van Kids Climate Conference.

Lees meer
Sfeerbeeld Kids Climate 2017

Scholen, droom alvast van de titel ‘Kraantjeswaterschool van het jaar 2017-2018’

Vrije basisschool De Horizon uit Koolskamp kreeg de allereerste titel voor het schooljaar 2016-2017. Naast de award kregen ze ook een heus kraantjeswaterfeest. Natuurlijk hebben we voor 2018 ook iets in petto.

Lees meer
Sfeerbeeld kraantjeswaterschool van het jaar 2017

Nazomeren: streekbiertje? Streekwatertje!

Sinds enkele jaren wint kraantjeswater aan populariteit in onze buurlanden. Door kraantjeswater op de kaart te zetten, besparen de horecazaken op het transport, het sleuren en het koelen van flessen water. Deze milieubewuste en klantvriendelijke trend willen wij ook in de Vlaamse horecazaken stimuleren.

Lees meer
Sfeerbeeld nazomeren

Leerlingen Sint-Jozef Sint-Janneke krijgen drinkflessen van Herman Verbruggen bij start nieuwe schooljaar

Het scholencharter van drinKraantjeswater bestaat intussen één jaar. Scholen die voldoende inspanningen leveren om het drinken van kraantjeswater te stimuleren en goed scoren op de checklist van De Watergroep worden dit schooljaar beloond met een drinkfles voor elke leerling, geschonken door de provinciale directie van De Watergroep Oost-Vlaanderen.

Lees meer
Sfeerbeeld Sint-Jozef Sint-Anneke

Zomer: drink voldoende water maar verspil niet

Eindelijk zomer! Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen op zonnige (en minder zonnige) dagen. Denk hierbij aan het milieu en kies voor water van de kraan. Water is een kostbaar goed, dus ga er extra spaarzaam mee om.

Lees meer
Sfeerbeeld kraantjeswater

Opgelet, kranen doorspoelen na vakantie!

Terug van vakantie? Spoel bij thuiskomst de kranen door! Wanneer kraantjeswater langere tijd stilstaat in leidingen, loopt de kwaliteit wat terug. 

Lees meer
Sfeerbeeld kraan

Vrije basisschool De Horizon, Arkorum 15 uit Koolskamp wordt ‘Kraantjeswaterschool van het jaar’

Meer dan 200 scholen ondertekenden het scholencharter. Vandaag kiest drinKraantjeswater de allereerste ‘Kraantjeswaterschool van het jaar’. Deze school wordt beloond voor de inspanningen die zij levert om het drinken van kraantjeswater te promoten bij haar leerlingen. Herman Verbruggen, peter van het project, overhandigde de award.

Lees meer
Sfeerbeeld De Horizon

Hoeveel liter water moeten we nu eigenlijk drinken?

Water. We hebben het allemaal nodig. Wie genoeg water drinkt functioneert beter en het is goed voor je gezondheid. Maar hoeveel liter water drinken we nu best per dag?

Lees meer
Sfeerbeeld water drinken
1 - 2 - 3 - 4 - Volgende