Nieuwsoverzicht

Tap buitenkranen en drinkfonteintjes af

Het wordt kouder. Drinkwatertappunten die buiten staan, kunnen dit niet altijd goed verdragen. Tap buitenkranen en drinkfonteintjes nu al af en voorkom vorstschade!

Lees meer
Sfeerbeeld vorst

De "Kraantjeswaterkampioenen" zijn gekend!

Heel wat sport- en jeugdverenigingen namen op een creatieve manier afscheid van flessenwater en scoren voortaan met kraantjeswater. 3 verenigingen mogen zich nu omdopen tot 'Kraantjeswaterkampioen".

Lees meer

Groot nieuws: nieuw scholencharter gelanceerd!

Groot nieuws! Het scholencharter van drinKraantjeswater werd vernieuwd. Maar dat is niet alles: vanaf nu kunnen àlle Vlaamse scholen intekenen op het charter. Het nieuwe scholencharter van Kraanwater wordt gelanceerd met alle Vlaamse waterbedrijven samen, onder de federatie AquaFlanders.

Lees meer

De Watergroep plaatst eerste gratis drinkwatertappunt in Kapelle-op-den-Bos

De Watergroep start dit najaar met de plaatsing van 800 gratis drinkwatertappunten bij de gemeenten in haar verzorgingsgebied. Op maandag 9 september 2019 werd het eerste drinkwatertappunt ingehuldigd in Kapelle-op-den-Bos, in aanwezigheid van Herman Verbruggen, peter van het project drinKraantjeswater, en de heer Koen Van den Heuvel, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. 

Lees meer

Heerlijk (na)zomeren met deze toppers van smaakwaters

Onderstaande recepten kwamen als winnaar uit de bus bij onze wedstrijd 'zomerse smaakwaters'. Ontdek ze snel! Ze zijn heerlijk verfrissend én leuk om op tafel te zetten wanneer je gasten hebt.

Lees meer

Win een infuser drinkfles met jouw favoriete smaakwaterrecept!

Drink voldoende water, zeker tijdens de warme zomermaanden. Experimenteer eens met een lekker smaakwater voor wat afwisseling. Deel nu jouw favoriete recept en maak kans op een infuser drinkfles!

Lees meer

Kraantjeswater op vakantie: drinken of weigeren?

Kraantjeswater heeft niet overal dezelfde samenstelling en smaakt daarom anders in het buitenland. Dat is echter geen reden tot paniek: in veel vakantielanden kan je gewoon water van de kraan drinken. Ontdek hier of dat ook kan op jouw vakantiebestemming.

Lees meer
Sfeerbeeld kraantjeswater op vakantie

Zomer in het land - drink voldoende water

De zomer is in het land! Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen op zonnige (en minder zonnige) dagen. Denk hierbij aan het milieu en kies voor water van de kraan. Water is een kostbaar goed, dus ga er extra spaarzaam mee om.

Lees meer

10% van de Vlamingen vult zijn herbruikbare drinkfles met flessenwater of andere dranken

Van november 2018 tot februari 2019 heeft De Watergroep een klanttevredenheidsonderzoek verricht. Daarbij werd gepeild naar de tevredenheid over het kraantjeswater en naar de redenen om al dan niet kraantjeswater te drinken. Een van de opvallendste conclusies van deze enquête was dat 10% van de Vlamingen zijn herbruikbare drinkfles met flessenwater of andere dranken vult.

Lees meer

Zet kraantjeswater (nog meer) in de kijker op school en win mooie prijzen!

Nu Mei Plasticvrij eraan komt is het hét moment om kraantjeswater nog meer in de kijker te zetten op school. Neem deel aan ‘het kampioenschap voor een tip top watertap’ en maak kans op mooie prijzen. Registreer ook alle acties van het voorbije schooljaar, want zo maak je kans om ‘Kraantjeswaterschool van het jaar’ te worden. Herman Verbruggen, beter bekend als Markske van F.C. De Kampioenen, komt op dinsdag 25 juni een hele dag mee feesten met de winnaar!

Lees meer
1 - 2 - 3 - 4 - Volgende