Nieuwsoverzicht

Afvalvrij mei

Onze peter Herman Verbruggen daagt iedereen uit om in mei plastic afval te weren en kraantjeswater te drinken. Want dat is gezond, lekker én milieuvriendelijk! 

Lees meer

Kraantjeswaterscholen, grijp jullie kans!

Eenmaal per jaar wordt een kraantjeswaterschool in de bloemetjes gezet voor de inspanningen die zij levert om leerlingen te stimuleren om kraantjeswater te drinken. Deze school wordt bekroond tot ‘kraantjeswaterschool van het jaar’ 

Lees meer

Meer dan 80 gemeenten kiezen voor water van de kraan

Eind april en begin mei engageerden heel wat steden en gemeenten uit de provincies Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen en Limburg zich voor water van de kraan. Zij ondertekenden het gemeentecharter van drinKraantjeswater in aanwezigheid van Herman Verbruggen, peter van het project. Met dit charter wil het project steden en gemeenten een duwtje in de rug geven om een gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving te creëren.

Lees meer

22 maart = Wereldwaterdag

In België stroomt er elke dag, 24 uur op 24, perfect drinkbaar water uit de kraan. En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. Kraantjeswater drinken is zowel voor onze eigen portemonnee als voor het milieu veel voordeliger. Laat flessenwater en andere dranken dus wat vaker aan de kant staan en kies voor kraantjeswater!

Lees meer

Komt Herman Verbruggen op 21 maart naar jouw school voor Wereldwaterdag?

Op 21 maart, in aanloop naar Wereldwaterdag, lanceert De Watergroep haar educatief pakket voor scholen, in aanwezigheid van Herman Verbruggen. Dit willen we graag doen in een school die helemaal gaat voor kraantjeswater. Wil jouw school als eerste het educatief pakket testen? Neem dan voor 1 maart deel aan onze wedstrijd ‘Wereldwaterdag @ school’.

Lees meer
Foto Herman Verbruggen

Staat er dit jaar kraantjeswater op de feesttafel?

80% van de Vlamingen drinkt (soms) kraantjeswater. Dat blijkt uit een marktonderzoek van het project drinKraantjeswater. En toch schenkt bijna de helft (45%) van alle kraantjeswaterdrinkers flessenwater als er bezoek is. 

Lees meer

Ontdek de nieuwe website en win een druppelkaraf

Heb je goede voornemens gemaakt om in 2018 dagelijks voldoende water te drinken? Wil je extra gemotiveerd blijven als je in februari deelneemt aan Tournée Minérale of wil je gewoon een mooie karaf om kraantjeswater in te serveren? Maak nu kans op een van de gloednieuwe druppelkaraffen!

Lees meer

Degelijke en betaalbare drinkwatertappunten via raamovereenkomst De Watergroep en Aqualex

Omdat veel scholen en gemeentebesturen zoeken naar een degelijk en betaalbaar drinkwatertappunt, heeft De Watergroep een raamovereenkomst afgesloten met Aqualex. 

Lees meer

Hoe werkt een watertoren? Ontdek het via dit proefje.

Op zondag 26 november is het Wetenschapsdag. Ook bij het maken van kraantjeswater speelt wetenschap een belangrijke rol. Ontdek bijvoorbeeld via dit proefje hoe een watertoren werkt.

Lees meer
sfeerbeeld wetenschap

De Sint geeft 5 verrassingspakketten van drinKraantjeswater weg!

Naar goede gewoonte organiseren wij onze jaarlijkse Sintactie. Neem deel en maak kans op 1 van de 5 verrassingspakketten! 

Lees meer
sfeerbeeld Sintactie
1 - 2 - 3 - 4 - Volgende