Nieuwsoverzicht

Tournée Minérale - sluit je aan bij de groep 'drinKraantjeswater'

Ga de uitdaging aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. Tournée Minérale is een initiatief van Stichting tegen Kanker en De DrugLijn. Ze willen ons ervan bewust maken wat alcohol met ons doet.

Lees meer

6 gemeenten kiezen voor een milieuvriendelijke en gezonde start van 2019

Met de ondertekening van het gemeentecharter willen gemeenten hun inwoners motiveren om kraantjeswater te drinken en daarbij geven ze zelf het goede voorbeeld door o.a. kraantjeswater te schenken in gemeentelijke gebouwen.

Lees meer

Winterse smaakwaters

Nu de dagen kouder zijn, durven we het belang van voldoende water drinken wel eens uit het oog te verliezen. En toch: de buitenlucht wordt droger en dat maakt hydratatie net belangrijk! Ontdek onze favoriete smaakwaterrecepten speciaal voor de winter. Ideaal om binnenkort bij op de feesttafel te zetten als het ietsje meer mag zijn!

Lees meer

Haacht deelt 1400 drinkbussen uit aan jonge sporters

Om de afvalberg te verkleinen en kraantjeswater te promoten, krijgen zo’n 1.400 jeugdleden van tien lokale sportclubs een hervulbare drinkbus. De leden van badmintonclub BC Den Dijk en Gym Haacht namen op woensdag 5 december de eerste drinkbussen in ontvangst.

Lees meer

De Sint komt bij ons langs!

Naar goede gewoonte komt de Sint weer bij ons langs. Neem deel aan onze wedstrijd en maak kans op een Contigo-drinkbus (type Swish) voor elk kind van het gezin!

Lees meer

Drinkwaterkwaliteit in scholen

99,63% van alle analyses van drinkwater in 2017 voldoet aan de strenge kwaliteitseisen. 12 scholen kregen het advies om geen kraantjeswater meer te drinken wegens te veel lood. Kraantjeswaterscholen worden hierop extra gescreend. Lees hier alles over onze aanpak en kwaliteitsgarantie naar scholen.

Lees meer

Wintertips

De winter komt eraan. Geef de vrieskou geen kans en hou je waterleidingen vorstvrij!

Lees meer

Met deze trucjes voor in de klas laat je kinderen voldoende water drinken

Water is de ideale dorstlesser en is bovendien tandvriendelijk. Het bevat geen calorieën of onnodige toevoegingen. Voldoende drinken zorgt voor een goede vochtbalans in de spieren en hersenen. Kinderen voelen zich fitter en kunnen zich beter concentreren in de klas als ze voldoende drinken. Hier zijn 10 tips en trucjes om hen op school alvast voldoende kraantjeswater te laten drinken.

Lees meer

Stad Diest schenkt samen met Herman Verbruggen drinkfles aan elke nieuwe leerling

De stad Diest schenkt bij de start van het nieuwe schooljaar een herbruikbare drinkfles aan elke leerling van het eerste leerjaar. Daarmee wil de stad het drinken van kraantjeswater promoten. Herman verbruggen, peter van het project, deelt de drinkflessen mee uit aan de leerlingen van Basisschool De Kleine Prins, de eerste school in de rij.

Lees meer

Kwalitatief drinkwater tijdens én na jouw reis

Ga je op vakantie? Ga dan eerst na of jouw vakantiebestemming gezond kraantjeswater biedt. In veel landen kan je gewoon water van de kraan drinken. Kan het niet? Pas dan ook op met ijsblokjes. Kom je weer thuis? Spoel je kranen door! Wanneer kraantjeswater langere tijd stilstaat in leidingen, loopt de kwaliteit wat terug. Na 1 minuut heb je weer lekker vers drinkwater van goede kwaliteit.

Lees meer
Sfeerbeeld vakantie
1 - 2 - 3 - 4 - Volgende