Nieuwsoverzicht

drinKraantjeswater duikt in Kraanwater

Het project drinKraantjeswater vaart sinds januari 2020 onder dezelfde vlag als de Kraanwatercampagne van AquaFlanders, de federatie van alle Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders. Van een frisse nieuwjaarsduik gesproken!

Lees meer

Winterse smaakwaters

Nu de dagen kouder zijn, durven we het belang van voldoende water drinken wel eens uit het oog te verliezen. En toch: de buitenlucht wordt droger en dat maakt hydratatie net belangrijk! Ontdek onze favoriete smaakwaterrecepten speciaal voor de winter. Ideaal om binnenkort bij op de feesttafel te zetten als het ietsje meer mag zijn!

Lees meer

Herman Verbruggen bekroont B.C. Gems als 'Kraantjeswaterkampioen'

drinKraantjeswater lanceerde dit najaar een kraantjeswatercharter voor sport- en jeugdverenigingen, met bijhorende wedstrijd om ‘Kraantjeswaterkampioen’ te worden. Bijna 100 sport- en jeugdverenigingen ondertekenden dit charter, maar er kan maar één vereniging dé Kraantjeswaterkampioen zijn en dat is Basketbalclub B.C. Gems uit Diepenbeek! Zij kregen op zondag 22 december bezoek van Herman Verbruggen, die de wedstrijd mee heeft gefloten en de award en gepersonaliseerde sportdrinkflessen overhandigde. Ook de burgemeester van 'Kraantjeswatergemeente' Diepenbeek, Rik Kriekels, was van de partij.

Lees meer

Tap buitenkranen en drinkfonteintjes af

Het wordt kouder. Drinkwatertappunten die buiten staan, kunnen dit niet altijd goed verdragen. Tap buitenkranen en drinkfonteintjes nu al af en voorkom vorstschade!

Lees meer
Sfeerbeeld vorst

De "Kraantjeswaterkampioenen" zijn gekend!

Heel wat sport- en jeugdverenigingen namen op een creatieve manier afscheid van flessenwater en scoren voortaan met kraantjeswater. 3 verenigingen mogen zich nu omdopen tot 'Kraantjeswaterkampioen".

Lees meer

Groot nieuws: nieuw scholencharter gelanceerd!

Groot nieuws! Het scholencharter van drinKraantjeswater werd vernieuwd. Maar dat is niet alles: vanaf nu kunnen àlle Vlaamse scholen intekenen op het charter. Het nieuwe scholencharter van Kraanwater wordt gelanceerd met alle Vlaamse waterbedrijven samen, onder de federatie AquaFlanders.

Lees meer

De Watergroep plaatst eerste gratis drinkwatertappunt in Kapelle-op-den-Bos

De Watergroep start dit najaar met de plaatsing van 800 gratis drinkwatertappunten bij de gemeenten in haar verzorgingsgebied. Op maandag 9 september 2019 werd het eerste drinkwatertappunt ingehuldigd in Kapelle-op-den-Bos, in aanwezigheid van Herman Verbruggen, peter van het project drinKraantjeswater, en de heer Koen Van den Heuvel, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. 

Lees meer

Heerlijk (na)zomeren met deze toppers van smaakwaters

Onderstaande recepten kwamen als winnaar uit de bus bij onze wedstrijd 'zomerse smaakwaters'. Ontdek ze snel! Ze zijn heerlijk verfrissend én leuk om op tafel te zetten wanneer je gasten hebt.

Lees meer

Win een infuser drinkfles met jouw favoriete smaakwaterrecept!

Drink voldoende water, zeker tijdens de warme zomermaanden. Experimenteer eens met een lekker smaakwater voor wat afwisseling. Deel nu jouw favoriete recept en maak kans op een infuser drinkfles!

Lees meer

Kraantjeswater op vakantie: drinken of weigeren?

Kraantjeswater heeft niet overal dezelfde samenstelling en smaakt daarom anders in het buitenland. Dat is echter geen reden tot paniek: in veel vakantielanden kan je gewoon water van de kraan drinken. Ontdek hier of dat ook kan op jouw vakantiebestemming.

Lees meer
Sfeerbeeld kraantjeswater op vakantie
1 - 2 - 3 - 4 - Volgende