Nieuwsoverzicht

Zomer in het land - drink voldoende water

De zomer is in het land! Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen op zonnige (en minder zonnige) dagen. Denk hierbij aan het milieu en kies voor water van de kraan. Water is een kostbaar goed, dus ga er extra spaarzaam mee om.

Lees meer

10% van de Vlamingen vult zijn herbruikbare drinkfles met flessenwater of andere dranken

Van november 2018 tot februari 2019 heeft De Watergroep een klanttevredenheidsonderzoek verricht. Daarbij werd gepeild naar de tevredenheid over het kraantjeswater en naar de redenen om al dan niet kraantjeswater te drinken. Een van de opvallendste conclusies van deze enquête was dat 10% van de Vlamingen zijn herbruikbare drinkfles met flessenwater of andere dranken vult.

Lees meer

Zet kraantjeswater (nog meer) in de kijker op school en win mooie prijzen!

Nu Mei Plasticvrij eraan komt is het hét moment om kraantjeswater nog meer in de kijker te zetten op school. Neem deel aan ‘het kampioenschap voor een tip top watertap’ en maak kans op mooie prijzen. Registreer ook alle acties van het voorbije schooljaar, want zo maak je kans om ‘Kraantjeswaterschool van het jaar’ te worden. Herman Verbruggen, beter bekend als Markske van F.C. De Kampioenen, komt op dinsdag 25 juni een hele dag mee feesten met de winnaar!

Lees meer

Meer dan 400 leerlingen vieren Wereldwaterdag met De Watergroep

22 maart is Wereldwaterdag. Meer dan 400 leerlingen uit het vijfde leerjaar kwamen langs voor een interactieve dag in de waterproductiecentra Kluizen en De Gavers. Medewerkers van De Watergroep legden aan hen uit hoe oppervlaktewater omgezet wordt in drinkwater. Ook drinKraantjeswater was van de partij.

Lees meer

Leuven kiest als 100e gemeente voor kraantjeswater

De stad Leuven ondertekende recent als 100e gemeente het charter drinKraantjeswater. Op 22 maart, Wereldwaterdag, kwam onze peter Herman Verbruggen persoonlijk langs om de stad te feliciteren en het charter officieel te ondertekenen met schepen Thomas Van Oppens. De ondertekening viel samen met de Mars voor Water. Ook voor alle andere Kraantjeswatergemeenten had Herman Verbruggen een verrassing in petto.

Lees meer

Kraantjeswater, een luxe in huis!

Op 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons waterverbruik. Drink jij wel eens kraantjeswater?

Lees meer

Tournée Minérale - sluit je aan bij de groep 'drinKraantjeswater'

Ga de uitdaging aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. Tournée Minérale is een initiatief van Stichting tegen Kanker en De DrugLijn. Ze willen ons ervan bewust maken wat alcohol met ons doet.

Lees meer

6 gemeenten kiezen voor een milieuvriendelijke en gezonde start van 2019

Met de ondertekening van het gemeentecharter willen gemeenten hun inwoners motiveren om kraantjeswater te drinken en daarbij geven ze zelf het goede voorbeeld door o.a. kraantjeswater te schenken in gemeentelijke gebouwen.

Lees meer

Haacht deelt 1400 drinkbussen uit aan jonge sporters

Om de afvalberg te verkleinen en kraantjeswater te promoten, krijgen zo’n 1.400 jeugdleden van tien lokale sportclubs een hervulbare drinkbus. De leden van badmintonclub BC Den Dijk en Gym Haacht namen op woensdag 5 december de eerste drinkbussen in ontvangst.

Lees meer

De Sint komt bij ons langs!

Naar goede gewoonte komt de Sint weer bij ons langs. Neem deel aan onze wedstrijd en maak kans op een Contigo-drinkbus (type Swish) voor elk kind van het gezin!

Lees meer
Vorige - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - Volgende