Nieuwsoverzicht

Drinkwaterkwaliteit in scholen

99,63% van alle analyses van drinkwater in 2017 voldoet aan de strenge kwaliteitseisen. 12 scholen kregen het advies om geen kraantjeswater meer te drinken wegens te veel lood. Kraantjeswaterscholen worden hierop extra gescreend. Lees hier alles over onze aanpak en kwaliteitsgarantie naar scholen.

Lees meer

Wintertips

De winter komt eraan. Geef de vrieskou geen kans en hou je waterleidingen vorstvrij!

Lees meer

Met deze trucjes voor in de klas laat je kinderen voldoende water drinken

Water is de ideale dorstlesser en is bovendien tandvriendelijk. Het bevat geen calorieën of onnodige toevoegingen. Voldoende drinken zorgt voor een goede vochtbalans in de spieren en hersenen. Kinderen voelen zich fitter en kunnen zich beter concentreren in de klas als ze voldoende drinken. Hier zijn 10 tips en trucjes om hen op school alvast voldoende kraantjeswater te laten drinken.

Lees meer

Stad Diest schenkt samen met Herman Verbruggen drinkfles aan elke nieuwe leerling

De stad Diest schenkt bij de start van het nieuwe schooljaar een herbruikbare drinkfles aan elke leerling van het eerste leerjaar. Daarmee wil de stad het drinken van kraantjeswater promoten. Herman verbruggen, peter van het project, deelt de drinkflessen mee uit aan de leerlingen van Basisschool De Kleine Prins, de eerste school in de rij.

Lees meer

Kwalitatief drinkwater tijdens én na jouw reis

Ga je op vakantie? Ga dan eerst na of jouw vakantiebestemming gezond kraantjeswater biedt. In veel landen kan je gewoon water van de kraan drinken. Kan het niet? Pas dan ook op met ijsblokjes. Kom je weer thuis? Spoel je kranen door! Wanneer kraantjeswater langere tijd stilstaat in leidingen, loopt de kwaliteit wat terug. Na 1 minuut heb je weer lekker vers drinkwater van goede kwaliteit.

Lees meer
Sfeerbeeld vakantie

Spring verstandig om met kostbaar drinkwater

De drinkwatersector en minister Joke Schauvliege hebben een actieplan opgesteld om beter voorbereid te zijn op eventuele waterschaarste. Momenteel is de natuur kurkdroog en gaan de temperaturen de hoogte in.

Lees meer
Tuinslang

Go! Freinetschool De Step uit Beringen wordt kraantjeswaterschool van het jaar 2017-2018

drinKraantjeswater zet eenmaal per jaar een kraantjeswaterschool in de bloemetjes voor de inspanningen die zij levert om leerlingen te stimuleren om kraantjeswater te drinken. Dit jaar wordt Go! Freinetschool De Step in Beringen bekroond met de titel ‘kraantjeswaterschool van het jaar’. Dat werd gevierd met een heus waterfeest. Herman Verbruggen, peter van het project, feestte mee en overhandigde de award.

Lees meer

Afvalvrij mei

Onze peter Herman Verbruggen daagt iedereen uit om in mei plastic afval te weren en kraantjeswater te drinken. Want dat is gezond, lekker én milieuvriendelijk! 

Lees meer

Kraantjeswaterscholen, grijp jullie kans!

Eenmaal per jaar wordt een kraantjeswaterschool in de bloemetjes gezet voor de inspanningen die zij levert om leerlingen te stimuleren om kraantjeswater te drinken. Deze school wordt bekroond tot ‘kraantjeswaterschool van het jaar’ 

Lees meer

Meer dan 80 gemeenten kiezen voor water van de kraan

Eind april en begin mei engageerden heel wat steden en gemeenten uit de provincies Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen en Limburg zich voor water van de kraan. Zij ondertekenden het gemeentecharter van drinKraantjeswater in aanwezigheid van Herman Verbruggen, peter van het project. Met dit charter wil het project steden en gemeenten een duwtje in de rug geven om een gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving te creëren.

Lees meer
Vorige - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - Volgende