Nieuwsoverzicht

22 maart = Wereldwaterdag

In België stroomt er elke dag, 24 uur op 24, perfect drinkbaar water uit de kraan. En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. Kraantjeswater drinken is zowel voor onze eigen portemonnee als voor het milieu veel voordeliger. Laat flessenwater en andere dranken dus wat vaker aan de kant staan en kies voor kraantjeswater!

Lees meer

Komt Herman Verbruggen op 21 maart naar jouw school voor Wereldwaterdag?

Op 21 maart, in aanloop naar Wereldwaterdag, lanceert De Watergroep haar educatief pakket voor scholen, in aanwezigheid van Herman Verbruggen. Dit willen we graag doen in een school die helemaal gaat voor kraantjeswater. Wil jouw school als eerste het educatief pakket testen? Neem dan voor 1 maart deel aan onze wedstrijd ‘Wereldwaterdag @ school’.

Lees meer
Foto Herman Verbruggen

Staat er dit jaar kraantjeswater op de feesttafel?

80% van de Vlamingen drinkt (soms) kraantjeswater. Dat blijkt uit een marktonderzoek van het project drinKraantjeswater. En toch schenkt bijna de helft (45%) van alle kraantjeswaterdrinkers flessenwater als er bezoek is. 

Lees meer

Ontdek de nieuwe website en win een druppelkaraf

Heb je goede voornemens gemaakt om in 2018 dagelijks voldoende water te drinken? Wil je extra gemotiveerd blijven als je in februari deelneemt aan Tournée Minérale of wil je gewoon een mooie karaf om kraantjeswater in te serveren? Maak nu kans op een van de gloednieuwe druppelkaraffen!

Lees meer

Hoe werkt een watertoren? Ontdek het via dit proefje.

Op zondag 26 november is het Wetenschapsdag. Ook bij het maken van kraantjeswater speelt wetenschap een belangrijke rol. Ontdek bijvoorbeeld via dit proefje hoe een watertoren werkt.

Lees meer
sfeerbeeld wetenschap

De Sint geeft 5 verrassingspakketten van drinKraantjeswater weg!

Naar goede gewoonte organiseren wij onze jaarlijkse Sintactie. Neem deel en maak kans op 1 van de 5 verrassingspakketten! 

Lees meer
sfeerbeeld Sintactie

Herman Verbruggen op Kids Climate Conference

Ruim 150 kinderen bogen zich samen met Herman Verbruggen over de klimaatproblemen op de vijfde editie van Kids Climate Conference.

Lees meer
Sfeerbeeld Kids Climate 2017

Scholen, droom alvast van de titel ‘Kraantjeswaterschool van het jaar 2017-2018’

Vrije basisschool De Horizon uit Koolskamp kreeg de allereerste titel voor het schooljaar 2016-2017. Naast de award kregen ze ook een heus kraantjeswaterfeest. Natuurlijk hebben we voor 2018 ook iets in petto.

Lees meer
Sfeerbeeld kraantjeswaterschool van het jaar 2017

Nazomeren: streekbiertje? Streekwatertje!

Sinds enkele jaren wint kraantjeswater aan populariteit in onze buurlanden. Door kraantjeswater op de kaart te zetten, besparen de horecazaken op het transport, het sleuren en het koelen van flessen water. Deze milieubewuste en klantvriendelijke trend willen wij ook in de Vlaamse horecazaken stimuleren.

Lees meer
Sfeerbeeld nazomeren

Leerlingen Sint-Jozef Sint-Janneke krijgen drinkflessen van Herman Verbruggen bij start nieuwe schooljaar

Het scholencharter van drinKraantjeswater bestaat intussen één jaar. Scholen die voldoende inspanningen leveren om het drinken van kraantjeswater te stimuleren en goed scoren op de checklist van De Watergroep worden dit schooljaar beloond met een drinkfles voor elke leerling, geschonken door de provinciale directie van De Watergroep Oost-Vlaanderen.

Lees meer
Sfeerbeeld Sint-Jozef Sint-Anneke
Vorige - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - Volgende