Nieuwsoverzicht

Een terugblik: GBS Het Beverbos tekent als eerste school het nieuwe drinKraantjeswatercharter

Een terugblik op een lekker, gezond, milieuvriendelijk, maar vooral tof moment: de Gemeentelijke Basisschool Het Beverbos in Lichtervelde tekende op 29 september 2016 als eerste het nieuwe scholencharter van drinKraantjeswater. 

Lees meer
Sfeerbeeld Beverbos

drinKraantjeswater stelt nieuw scholencharter voor

Het scholencharter van drinKraantjeswater wordt vernieuwd en uitgerold naar heel Vlaanderen. Gemeentelijke Basisschool Het Beverbos tekent dit nieuwe charter als eerste. Deze school draagt het milieu én de gezonde ontwikkeling van haar leerlingen hoog in het vaandel.

Lees meer
Sfeerbeeld scholencharter

Welkom, IDM

Kraantjeswater drinken = afval verminderen. De Oost-Vlaamse afvalintercommunale IDM is zich hier volkomen van bewust en is sinds 1 juli 2016 officieel partner van drinKraantjeswater! 

Lees meer
Sfeerbeeld welkom IDM

Zomerse temperaturen

Zomer. Het kwik kruipt omhoog en zonaanbidders nemen het ervan. Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen op zonnige (en minder zonnige) dagen. Lees hier enkele tips.

Lees meer
Sfeerbeeld kraantjeswater

Winnaar campagne 30 dagen waterwinst bekend

De waterwinstmaand april is voorbij, maar dat is geen reden om plots weer minder aandacht te hebben voor water. De uitdaging speelde op 3 vlakken: kraantjeswater drinken, regenwater gebruiken waar mogelijk en spaarzaam zijn met water. Per dag kon je in elke categorie punten verdienen.

Lees meer
Sfeerbeeld 30 dagen waterwinst

De Watergroep opent haar deuren op Wereldwaterdag

In de week van Wereldwaterdag stelt De Watergroep traditiegetrouw enkele installaties open voor scholen in de buurt. Maar liefst 460 leerlingen namen dit jaar deel.

Lees meer
Wereldwaterdag 2017

Even stilstaan bij ons waterverbruik

Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. In België stroomt er elke dag, 24 uur op 24, perfect drinkbaar water uit de kraan. En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie.

Lees meer
Sfeerbeeld waterverbruik

Herman Verbruggen wordt peter van drinKraantjeswater!

Kraantjeswater is een kwaliteitsproduct, dat bovendien milieu- en budgetvriendelijk is. En daarvan is Herman Verbruggen zich maar al te goed bewust. Hij zet dan ook graag zijn schouders onder het project drinKraantjeswater en nodigt iedereen uit om voortaan water van de kraan te drinken.

Lees meer
Foto Herman Verbruggen

30 dagen waterwinst. Ga de uitdaging aan!

Elke dag verbruikt ieder van ons gemiddeld 99 liter kraantjeswater. Allemaal van drinkwaterkwaliteit. Zonde… en daarom dagen we je uit! Schrijf je in voor 30 dagen waterwinst, hou een online kalender bij en deel je score met vrienden.

Lees meer
Sfeerbeeld 30 dagen winst

Wereldwaterdag kraantjeswater voor Hasseltse marktgangers

Wereldwaterdag is een ideale gelegenheid om even stil te staan bij ons waterverbruik.

Lees meer
Sfeerbeeld wereldwaterdag
Vorige - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - Volgende