Nieuwsoverzicht

Herk-de-Stad leert zijn kinderen kraantjeswater drinken

De stad heeft alle 879 leerlingen van de Herkse basisscholen een hippe, hervulbare drinkfles van Contigo geschonken. Op die manier wil het gemeentebestuur deze kinderen milieubewuster maken, gezonde gewoontes aanleren en hun suikerverbruik doen dalen. Een initiatief naar ons hart!

Lees meer
Sfeerbeeld Herk-de-Stad

Kleuters bezoeken waterproductiecentrum Eisden (Maasmechelen)

Op 27 november bezochten deze stoere kleuters van juf Joëlle van De Knappe Ontdekker uit Eisden het waterproductiecentrum van Maasmechelen.

Lees meer
Sfeerbeeld bezoek Eisden

Bierpunt nu ook Kraantjeswaterpunt

Al meer dan 50.000 Nederlanders tekenden de petitie ‘Overal kraanwater’.

Lees meer
Logo Bierpunt

Heusden-Zolder lanceert de fair trade horecaplanner

Heusden-Zolder is ondertussen bijna negen jaar FairTradeGemeente. Niet alleen verbruiken en gebruiken ze zelf fairtradeproducten in hun dagelijkse werking, ze proberen ook handelaars, verenigingen en organisaties te overtuigen hetzelfde te doen.

Lees meer
Sfeerbeeld Heusden-Zolder fairtrade horeca planner

Festivalgangers drinken gratis water met herbruikbare fles

Rock Herk (12-13 juli) krijgt primeur van waterbar ‘drinKraantjeswater met Contigo’. De festivalgangers kunnen gratis water drinken met een herbruikbare fles. Het project drinKraantjeswater wil ook het drinken van kraantjeswater buitenshuis promoten. Initiatiefnemers zijn Limburg.net, De Watergroep en IWM en het ecologische designmerk van waterflessen Contigo.

Lees meer
Sfeerbeeld festival

Vele kleintjes maken een grote besparing

Besparingen. De nieuwe gemeentebesturen moeten fors bezuinigen. Onnodige kosten worden als eerste geschrapt, ook de aankoop van flessenwater. Kraantjeswater is trouwens goedkoper én milieuvriendelijk. 41 Limburgse gemeenten zijn al een stap voor en maakten deze keuze drie jaar geleden al. drinKraantjeswater moedigt de andere gemeenten aan om hun voorbeeld te volgen.

Lees meer
Kaart

39 gemeenten ondertekenen het charter

Op wereldwaterdag werd in het dienstencentrum van de VMW in As bekend gemaakt welke Limburgse gemeenten het charter van de campagne ‘drinKraantjeswater’ ondertekenden.

Lees meer
Collage ondertekening
Vorige - 4 - 5 - 6 - 7